Za malo novca taksi-šatlom do mora :: Ekonomija

Transfer sa aerodroma Tivat do Budve

Nije nikakva tajna da je avio-saobraćaj na ovim relacijama već petu godinu zaredom u konstantnom padu, da se dugo ukazuje na previsoke cene karte i da putnici imaju primedbe na kvalitet usluge. Godinom ukupan broj letova iz Beograda ka Podgorici manji 13 odsto, a iz Beograda za Tivat 27,5 odsto. Prosečno godišnje smanjenje broja letova u letnjoj sezoni od 2008. „Uz nižu cenu karte i realno sniženje resursa za oko 20 odsto broj prevezenih putnika biće veći 25 do 40 odsto“, kaže Stankov.

  • Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.
  • Srpski i crnogorski avio-prevoznici poslovne neuspehe najčešće pokrivaju tako što od države-vlasnika uzimaju novac da „zapuše“ gubitke i ne trude se da vide kako se sve više aviokompanija poboljšanjem usluga i smanjenjem cene karte zbog velike konkurencije bore za svakog putnika.
  • Naravno, ova vrsta prevoza nije namenjena samo „jednodnevnim“, već mnogim turistima koji žele da letuju na crnogorskom primorju a da ih avionski prevoz ne košta mnogo, ali i poslovnim ljudima za koje je „vreme novac“ i žele da u jednom danu obave sve poslove i vrate se na svoje radno mesto.
  • Ove dve aviokompanije imaju duopol u putničkom saobraćaju između Srbije i Crne Gore, što im omogućava da formiraju veoma visoke cene avionske karte (naročito u letnjoj sezoni).
  • Ukoliko lica koja borave kod rođaka, prijatelja komšija ili drugih srodnika, koji te nekretnine (stanove, kuće, sobe, apartmane) ne koriste u komercijalne svrhe, odnosno ne obavljaju ugostiteljsku djelatnost, nisu u obavezi da plate iznos boravišne takse, jer se u takvom smještajnom objektu ne obavlja turistička i ugostiteljska djelatnost.
  • Na kraju, menadžmenti i svi zaposleni u aviokompanijama i aerodromima Srbije i Crne Gore počeli bi brzo da razmišljaju i deluju (kao njihove kolege širom sveta) u skladu s novonastalim tržišnim okolnostima.

Klasičan avio-most podrazumeva obavljanje letova avionima istog kapaciteta i organizaciju saobraćaja sa jednakim intervalima između poletanja. Karte se najčešće izdaju samo u jednom pravcu i nemaju tačno određeno vreme, tako da se mogu iskoristiti na bilo kojem letu tokom dana“ kaže Stankov. Godine Montenegro erlajns imao je 30 odsto manje letova iz Beograda za Tivat.

Aerodrom Tivat – Herceg Novi

Na kraju, menadžmenti i svi zaposleni u aviokompanijama i aerodromima Srbije i Crne Gore počeli bi brzo da razmišljaju i deluju (kao njihove kolege širom sveta) u skladu s novonastalim tržišnim okolnostima. Po fiksnoj ceni za celo vozilo i bez skrivenih troškova na aerodromu će vas sa natpisom vašeg imena čekati uniformisani profesionalni vozač koji će vas i vaše saputnike prevesti luksuznim automobilom ili kombi vozilom. Na raspolaganju imamo isključivo nova Mercedes vozila E, S, i V klase. Godine i specijalizovana je za transfer putnika sa aerodroma Podgorica, aerodroma Tivat, aerodroma u Dubrovniku i Tirani, luke i željezničke stanice u Baru, do svih destinacija u Crnoj Gori i nazad. Imas dobre planove moj bugarine,koji sam sebe po evropi prstavljas glavnim covekom srpske aviacije.Kad si tako pametan sto se ti ne odreknes prvi tvoga dela zarade na Tiv i Tgd,vec kalkulises koliko moze ovaj ili onaj da popusti.dosta si ti opljackao ovu zemllju,i red je da malo zasviras klavir. Ako se spomenuti Beograđanin odluči da dan provede u Porto Montenegro prevoz do Tivta i nazad do Beograda koštao bi ga 44,5 evra ili 148,3 evra manje nego što sada košta povratna avionska karta na ovoj relaciji (Relax tarifa – 192,8 evra).

https://podgorica.taxi/

Sigurnosnu taksu (LG) od 3,3 evra uveli su i aerodromi posle terorističkog napada na Njujork 2001. Taksu za izdavanje avio-karata Jat naplaćuje 10 evra, Montenegro erlajns pet evra. Taksu od 16,5 evra za putnički servis (RS) naplaćuje aerodrom Beograd za usluge pre ukrcavanja u avion i čekiranja u terminalu (ona je među najvišima baš za putnike na relaciji Beograd – Podgorica i Beograd – Tivat). A RF taksa (Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije) od 0,98 evra uvedena je 2011. Nikola Stankov kaže da je moguće preduzeti mere da avio-prevoz bude jeftiniji i komforniji i da se tako poveća broj putnika, pa bi na taj način prevozioci, aerodromi, kontrola letenja, vazduhoplovne vlasti imali više posla i realnije prihode.

Da li znate koliko košta taksi prevoz od aerodoroma Tivat do centra Budve?

„Zbog toga predlažemo model avio-mosta na relaciji Beograd – Podgorica i Beograd – Tivat koji bi dnevno omogućio veliki broj letova uz što kraće zadržavanje na aerodromima. Pored dobro organizovanog reda letenja neophodno je da se i prihvat i otprema aviona i prijavljivanje putnika na let što je više moguće uproste. Smanjenje vremena trajanja opsluge na zemlji, smanjenja ukupnih troškova letenja i olakšanja rada posada i zemaljskog osoblja dovešće i do drastične redukcije nivoa usluge u avionu – hrana i piće ne služe se u vreme leta, a broj kabinskog osoblja i količina dozvoljenog prtljaga svodi se na minimum.

tivat taxi

Sve to nije uticalo na Jat ervejz i Montenegro erlajns da promene pristup i omoguće kvalitetniju uslugu po povoljnijoj ceni. Ove dve aviokompanije imaju duopol u putničkom saobraćaju između Srbije i Crne Gore, što im omogućava da formiraju veoma visoke cene avionske karte (naročito u letnjoj sezoni). Srpski i crnogorski avio-prevoznici poslovne neuspehe najčešće pokrivaju https://taxi-travel.me/ tako što od države-vlasnika uzimaju novac da „zapuše“ gubitke i ne trude se da vide kako se sve više aviokompanija poboljšanjem usluga i smanjenjem cene karte zbog velike konkurencije bore za svakog putnika. Analiza se fokusira na sniženje cene avio-karte i poboljšanje usluga prevoza, dokazuje da za to postoje realne osnove i predlaže šta treba uraditi da se to postigne.

Aerodrom Podgorica – Tivat

Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore. U našim vozilima možete da kostite WIFI potpuno besplatno, idealno rešenja za duže relacije.Mi cenimo što ste izabrali nas i zato smo tu da svaku vožnju učinimo što luksuznijom i opuštajućom. Posebno su kritični dani oko vikenda, tivat taxi te u tom periodu može da vam se desi da od Tivta do Herceg Novog, što je udaljenost oko 20 kilometara, putujete nekoliko sati. Da li se šta značajno promenilo u odnosu na prethodne godine? To najbolje znaju lokalci i oni koji u Tivtu letuju često, ali evo šta smo mi primetili i šta vam može biti korisno ako ste stari-novi turista na crnogorskom primorju.

tivat taxi

Boravišnu taksu umanjenu za 50% plaćaju lica od 12 do 18 godina starosti, a Opština može svojim propisom odrediti i druga lica koja su oslobođena od plaćanja boravišne takse. Osim za prevoz automobilom u jednom smeru(transfer), kod nas možete iznajmiti vozilo sa vozačem za bilo koju vrstu poslovnog ili turističkog putovanja koja uključuje čekanje, više odredišnih lokacija i povratak. Izaberite između direktorskog Mercedesa E klase ili VIP automobila Mercedes S klase. Ukoliko lica koja borave kod rođaka, prijatelja komšija ili drugih srodnika, koji te nekretnine (stanove, kuće, sobe, apartmane) ne koriste u komercijalne svrhe, https://podgorica.taxi/ odnosno ne obavljaju ugostiteljsku djelatnost, nisu u obavezi da plate iznos boravišne takse, jer se u takvom smještajnom objektu ne obavlja turistička i ugostiteljska djelatnost. Svaka promena značila bi njihov povećan trud i angažman, a Jat ervejzu uvođenje avio-mosta za Podgoricu i Tivat (umesto neprestanih snova o otvaranju linije za Njujork) donelo bi i jedan od pojasa za spasavanje od neumitne propasti. Prema istom modelu mogao bi da se uvede „taksi-šatl“ između Beograda i Zagreba za poslovne ljude koji koriste svaki regionalni biznis forum da se požale na nedostatak avio-saobraćaja između Srbije i Hrvatske.

Privatni (individualni) transfer Tivat – Bar

Iz analize trenutne cene avio-karte vidi se da se ona formira na osnovu troškova za usluge koje pružaju aviokompanije, aerodromi i Kontrola letenja i taksa koje zaračunavaju aviokompanije, aerodromi i Direktorat civilnog vazduhoplovstva u Srbiji. U ceni avio-karata na relacijama Beograd – Podgorica i Beograd – Tivat realni troškovi prevoza čine samo 29,4 odsto od ukupne cene karte, a u preostalih 70,6 odsto cene karte učestvuju takse. YQ taksa (taksa za gorivo/rizik) na relacije Beograd – Podgorica i Beograd – Tivat za kartu u jednom smeru iznosi 22 evra, što osnovnu cenu karte i ovu taksu gotovo izjednačava). YQ taksa je uvedena posle terorističkih napada na Njujork 2001.

Related Articles

Responses

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *